Heusden G 1669
Bij Hoefstraat 4, 5255 PB te Herpt

Inleiding.

BAKHUIS, aan het einde van de negentiende eeuw opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het geheel vrijstaande bakhuisje is enkele meters van de zuidzijde van de boerderij, op het achtererf, gesitueerd.

Omschrijving.

Bakhuisje, op rechthoekige grondslag, n bouwlaag, muren in schoon metselwerk van een handvorm baksteen. Afgewolfd zadeldak met riet, centrale schoorsteen. Diverse recht gesloten vensters, ramen met roedenverdeling. Smeedijzeren muurankers. Laadluik boven opgeklampte deur. Intern zijn de oude bakovens nog bewaard gebleven. Het achtergedeelte van het pand heeft ook nog als varkenshok gediend.

Het bakhuisje is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarden

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuisje