Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
527669
Complexnummer
527667 - Geertruida Cornelia
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82969/54
Kadastrale aanduiding
Gorssel E 7925
Bij Gorsselse Enkweg 2, 7213 LM te Gorssel

Omschrijving

Omschrijving

MAALDERIJGEBOUW MET TWEE AANBOUWEN. Het uit twee bouwlagen bestaande stenen maalderijgebouw met rechthoekige plattegrond is voorzien van een plat dak. Op het platte dak van het maalderijgebouw staat aan de rechterzijde een kleine rechthoekige opbouw. Het maalderijgebouw is voorzien van diverse vensters. In de voorgevel is een kleine en een grote toegangsdeur opgenomen. Ter hoogte van de verdieping zijn eveneens twee deurkozijnen opgenomen. Tegen de linkergevel en tegen de achtergevel is het maalderijgebouw voorzien van stenen aanbouwen. Beide aanbouwen hebben een rechthoekige plattegrond en zijn voorzien van een zadeldak dat is gedekt met dakpannen. In het maalderijgebouw zijn restanten aanwezig van de vroegere mechanische inrichting.

Waardering

Het maalderijgebouw met twee aanbouwen is van algemeen belang uit typologisch en bouwtechnisch-historisch oogpunt als functioneel onderdeel van het complex aan de Gorsselse Enkweg.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 527667. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen

Bouwtypen

Hoofdcategorie Subcategorie Bouwtypen Toelichting
Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing