521922 - Boerderijcomplex
Bij Rijsdijk 104, 3161 EW te Rhoon

Inleiding

Kleine KAS voor de teelt van groente, behorende bij het boerderijcomplex ten oosten van de Rijsdijk te Rhoon, waarschijnlijk gebouwd in het tweede kwart van de twintigste eeuw.

Omschrijving

De kas is gesitueerd op het achterterrein in de noordoosthoek van het erf. Het betreft een zeer kleine kas op een rechthoekige plattegrond een ijzeren opbouw met een glazen invulling. De kas telt één bouwlaag, met schuin geplaatste wanden onder een flauw hellend glazen zadeldak, waarvan de nokrichting haaks op de Rijsdijk is geplaatst.

De kas is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en ensemblewaarde.

-\tDe kas is van cultuurhistorische waarde vanwege de specifieke functie, als voorbeeld van een type en als kenmerkend onderdeel van het agrarisch complex.

-\tDe kas heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-funtionele en visuele relatie met de overige complexonderdelen.

-\tDe kas is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de redelijke mate van gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Kas(M)