516227 - Begraafplaatscomplex met woning
Onstwedde V 46
Unikenstraat 46, 9501 XE te Stadskanaal

Omschrijving

De één verdieping hoge, deels onderkelderde DIENSTWONING op nagenoeg rechthoekige plattegrond stamt uit omstreeks 1890 en is opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. Het pand is opgetrokken in rode baksteen met aan de achterzijde een aangesmeerd trasraam en wordt gedekt door een wolfdak waarop niet-originele pannen; gemetselde schoorstenen op de nok (achterste niet-origineel); niet-originele mastgoot; muurankers; strakke houten windveren. De gevels worden geleed door H-vensters onder rollaag.

In de voorgevel (zuidoostzijde) een opgeklampte houten deur met tweeruits bovenlicht, twee H-vensters en twee tweeruits zaadvensters.

In de zuidwestgevel die deels is aangesmeerd (niet-origineel) twee getoogde liggende zesruits vensters. In de voorzijde van de krimp een H-venster en in de zijgevel twee niet-originele vensters.

In de achtergevel (noordwestzijde) centraal een niet-originele aanbouw (niet beschermd), met aan de linkerzijde een getoogd liggend zesruits venster onder rollaag en aan de rechterzijde een klein staand venster.

In de noordoostgevel een H-venster, twee niet-originele vensters en een keldervenster.

Het INTERIEUR komt wegens verbouw niet voor bescherming van rijkswege in aanmerking.