514184 - Merwedekanaal
Utrecht S 1908
Utrecht, Kanaalweg 89, Oog in al

Omschrijving

SCHUTSLUISJE met BRUGGETJE, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, uit 1889, gelegen ter hoogte van Park Oog in Al ter hoogte van de Vleutense Wetering, met landhoofden in baksteen en kunststeen en houten sluisdeuren. Brug naast de sluis, van Kanaalweg naar Park Oog in Al, met smeedijzeren leuningen en een brughoofd.

Waardering

Schutsluisje met bruggetje, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal. Van situationele waarde vanwege de ligging in de Vleutense Wetering.

Ja Weg- en waterbouwkundige werken Waterkering en -doorlaat Inlaatsluis