Reimerswaal A 197
Sint Pieterspolder 1 A, 4416 RJ te Kruiningen

Omschrijving

Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één kopgevel en een gedeelte van de achtergevel in rode baksteen. De schuur is één bouwlaag hoog met een zadeldak. De randen van de gevelopeningen en de hoeken van het pand zijn wit geschilderd. De geheel houten langsgevel aan de straatzijde bevat drie stel zwart geteerde houten mendeuren met klinket en klein venster met roedeverdeling en tussen de twee linker deurstellen drie houten schuifraampjes met houten luiken.

De noordoostelijke kopgevel is eveneens van hout en voorzien van een houten deur en enkele vensters met roedeverdeling.

Van de zuidoostelijke langsgevel is het rechter deel opgetrokken uit rode baksteen en het overige deel uit hout. De gevel is voorzien van meerdere houten staldeuren, één mendeurstel, twee stel wagendeuren, alle voorzien van bovenlichten met verticale roedeverdeling. Tegen de zuidwestelijke kopgevel staat op de begane grond een aanbouw met plat, terwijl in de top van de gevel het rode metselwerk zichtbaar is. De aanbouw met plat bezit zowel aan de zuidoost- als aan de noordwestzijde een dubbele houten wagendeur en een venster met verticale roedeverdeling. De zuidwestelijke gevel van de aanbouw staat tegen de wagenschuur.

Het zadeldak is gedekt met gesmoorde tuile du nordpannen en voorzien van een gootlijst op uitgesneden houten klossen en van makelaars.

Het interieur bezit grotendeels de originele indeling.

Dwarsdeelschuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid.