509130 - 't Hof De Dierik
Borsele P 608
Bij Dierikweg 1, 4436 RW te Oudelande
Bij Dierikweg 3, 4436 RW te Oudelande

Omschrijving

Schuur op L-vormige plattegrond; noord-zuid vleugel bestaat uit begane grond met zadeldak tussen topgevels; west-oost vleugel eveneens begane grond met zadeldak, dat aan oostzijde is aangekapt aan andere vleugel.

Langsgevel aan oostzijde voorzien van vijf stel gekoppelde wagendeuren en een enkele deur met boven de middelste wagendeur een door de gootlijst brekende dakkapel met goederenluiken; twee halfronde houten deuren en vier vensters met roedeverdeling.

Zuidgevel met rechts topgevel met halfronde, dubbele deur en twee horizontale vensters met roedeverdeling op begane grond en halfronde goederendeur en twee kleine vensters op verdieping. Links langsgevel met in midden een door de gootlijst opgaande mendeur met dwarskapje en aan weerszijden twee horizontale vensters met roedeverdeling.

Kopgevel aan westzijde voorzien van halfronde deur met aan weerszijden horizontale vensters met roedeverdeling en luiken; een venster in top. Gevels aan mestvaalt grenzend voorzien van diverse dubbele en enkele deuren en horizontale vensters met roedeverdeling. Noordelijke kopgevel met op begane grond twee deuren en twee vensters en op verdieping halfronde goederendeur en twee vensters. Object voorzien van diverse waterputten tegen de gevels en regenpijpomtimmeringen.

In interieur hoofdopzet nog gaaf met onder meer kalverhokje met voerruifjes, graanzolder, maalderij e.d.; voormalige stallen uitgebroken.

Schuur van belang als onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)