Veere E 413
Tegenover Kanaalweg W.Z. 13, 4351 RE te Veere

Rechthoekige loods, 1 bouwlaag hoog met kap, vermoedelijk gebouwd rond 1875.

Gedeeltelijk uitgevoerd in vakwerkbouw; bakstenen plint rondom.

De langsgevel aan de oostzijde is voorzien van beige gepleisterd en geschilderd vakwerk; beschot onder overstek; 3x2 ruits houten vensters. De topgevels zijn gepleisterd en voorzien van beschoten top. Noordelijke topgevel met later ingezette dubbele houten goederendeur.

Zuidelijke topgevel met later geplaatst venster met roedeverdeling in beschoten top; vernieuwde houten deur.

Westelijke langsgevel is een blinde, gepleisterde gevel met later toegevoegde gemetselde schoorsteen; beschot onder overstek.

Zadeldak gedekt met gesmoorde en rode kruispannen door elkaar; houten goot en overstek op uitgesneden hangsporen; strakke windveren.

Loods van enig architectuurhistorisch belang en van belang als onderdeel van het sluiscomplex.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Loods