Vledder K 1586
M.A. van Naamen van Eemneslaan 2, 8384 EA te Wilhelminaoord

Omschrijving

Boerderij (XX A) van het dwarsdeeltype onder met blauwe muldenpannen gedekt 3-zijdig schilddak met uilebord; schuifvensters met 4- en 8-ruits indeling elk, gepaneelde houten ingangsdeur met 8-ruits bovenlicht; grote baanderdeuren. Windveren met makelaar langs houten beschoten geveltop. Eenvoudige geprofileerde gootlijst; staafankers. Verschillendsoortige deur- en vensteropeningen in bedrijfsgedeelte. Op het erf stenen bakhuisje onder zadeldak. Gebouw behorende tot de kolonie-gebouwen van de Maatschappij van Weldadigheid. Zie voor een toelichtende beschrijving bij ontstaan en karakter der kolonie en de aard der kolonie-woningen het registerblad betreffende het hoofdgebouw, Majoor van Swietenlaan 28 te Frederiksoord, bekend als Huis Westerbeek.