Voerendaal C 2862
Oude Schoolstraat 21, 6367 HC te Voerendaal

Omschrijving

De nieuwe omschrijving van het monument luidt: "Uit de 18e eeuw daterend vakwerkhuis op rechthoekige plattegrond, met lage verdieping en onder met Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok i straat). De voet en de topgevel met getoogd hardstenen venster aan de straat zijn opgetrokken in breuksteen. De lange vakwerkgevels hebben zwart stijl- en regelwerk, witgeschilderde, met leem gevulde vakken en vrij kleine en spaarzaam aangebrachte vensters; in de zuidgevel een drietal deuren. Vanwege de constructie en de vrij kleine en spaarzaam aangebrachte gevelopeningen een goed en representatief voorbeeld van 18e eeuwse vakwerkbouw en als zodanig van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde".