Inleiding.

Aan de oostelijke zijde van de kruising van de Oosterwijksestraat met de Oude Rielseweg staan een LANGGEVELBOERDERIJ (1) met LANGSDEELSCHUUR (2) en een voormalige PAARDENSTAL annex KARSCHOP (3). De beide eerste objecten worden gescheiden door een erf, waarover de openbare Oude Rielseweg is getraceerd. Deze straat heeft een waardevolle oude klinkerbestrating. Het achtererf is gedeeltelijk opnieuw ingericht. De boerderij is thans verbouwd tot woonhuis, waarbij de achtergevel gedeeltelijk opnieuw is ingedeeld.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarden als uitdrukking van geografische en landschappelijke ontwikkelingen en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de langgevelboerderij Het heeft architectuurhistorische waarden wegens de samenhang tussen exterieur en interieur en de eenvoudige detaillering en afgewogen verhoudingen. Het heeft ensemblewaarden wegens de situering, verbonden met de ontwikkeling van de streek, in het bijzonder tot uiting komend in de erfindeling. Het complex is gaaf bewaard gebleven.