Inleiding

Deze op een lichte verhoging gesitueerde T-BOERDERIJ met dwarsdeel dateert uit 1897 en heeft een bijbehorende varkensstal, karschopje en erfbeplanting. De boerderij is gelegen aan de rand van Macharen. Door de hoge waterstanden van de Maas was de bouw van boerderijen buiten de oeverwal tot in de twintigste eeuw immers onmogelijk.

Waardering

De boerderij met bijgebouwen is van algemeen belang. Het complex is karakteristiek voor het Brabantse rivierenlandschap. Het pand is zeer gaaf bewaard gebleven. Het heeft cultuurhistorische waarde en is van belang als bijzondere uitdrukking van de geografische en landschappelijke ontwikkeling in het rivierengebied, in het bijzonder de ontwikkeling van de terpboerderij.