Inleiding

Het complex bestaat uit de T-BOERDERIJ (1) en de bijbehorende SCHUUR. (2) De boerderij en de schuur zijn gebouwd in 1883, de eerste geheel, de ander deels in Eclecticistische stijl. De boerderij staat verhoogd, op de fundamenten van de voorganger. Het complex staat op een kruispunt; de boerderij staat parallel aan de Pastoor van Weerdtstraat, de schuur parallel en daarmee haaks op de weg.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in het Maasgebied en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de representatieve, landhuisachtige herenboerderij. Architectuurhistorisch is het pand van belang vanwege de ornamentiek en bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. De boerderij is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en is als herenboerderij zeldzaam.