Inleiding

Het complex Rennemigstraat bestaat uit twee blokken van vier beambtenwoningen onder een kap. De panden zijn in 1925 gebouwd in de stijl van het Traditionalisme in opdracht van de Oranje Nassau mijnen naar een ontwerp van het Bouwbureau van de mijnen.

De panden zijn gesitueerd langs de Rennemigstraat.

Omschrijving

In totaal acht beambtenwoningen te weten een blok met twee opzichters- en twee hoofdopzichterswoningen en een blok met vier opzichterswoningen. Het toegepaste bouwmateriaal is baksteen. De panden zijn gebouwd in de stijl van het traditionalisme.

Waardering

Het complex Rennemigstraat is van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociaal economische en typologische ontwikkeling.

Het complex bezit architectuurhistorische waarde vanwege het bijzonder belang voor de bovenregionale geschiedenis van de architectuur, wegens de esthetische kwaliteiten van het ontwerp, en de ornamentiek. Het complex is van belang wegens de redelijke mate van architectonische gaafheid van het exterieur en de redelijke mate van architectuurhistorische en typologische zeldzaamheid.