Inleiding

Boerderijcomplex met opvallend 19e eeuws schurencomplex. Op ruim erf gelegen aan de rand van Schuddebeurs. De westelijk gelegen woning is van recentere datum en komt niet voor bescherming in aanmerking. Dit geldt eveneens voor de op de noordoosthoek van het terrein gelegen nieuwe loods.

Omschrijving

Het complex bestaat uit de volgende samenstellende onderdelen:1. Schurencombinatie;2. Varkenshok annex kippenstal;3. Koetshuis met paardestal.

De schurencombinatie ligt evenwijdig aan de Zuiddijk, op enige afstand van de weg. Het varkenshok, staat dwars op de schurencombinatie.

Het koetshuis met de paardestal bevindt zich achter de schurencombinatie en staat hier niet helemaal evenwijdig aan.

Waardering

De schurencombinatie vormt het belangrijkste onderdeel van het complex. Het complex bezit architectuurhistorische waarde vanwege de bijzondere vormgeving van met name de schurencombinatie, die uniek is voor Zeeland. Het is op een opvallende locatie gelegen en voegt zich goed in de structuur van het omliggend gebied.