Haarlem U 1959
Tegenover Westkolk 34, 2063 JR te Spaarndam gem. Haarlem

Inleiding

In 1924 gebouwde houten MUZIEKTENT, gelegen aan de Westkolk. De muziektent valt binnen het beschermde dorpsgezicht Spaarndam.

Omschrijving

Achtzijdige, geheel in hout opgetrokken muziektent bestaande uit een onderbouw met podium dat wordt afgedekt door een door pilaren ondersteund dak. De circa één meter hoge achtzijdige onderbouw is opgetrokken uit houten planken. Aan de noordzijde bevindt zich aan één van de acht zijden van de onderbouw een vier treden tellende houten trap met leuningen die naar het podium leidt. De trap wordt aan de onderzijde afgesloten door een houten hek. Het podium wordt rondom afgesloten door een circa één meter hoog opengewerkt houten hekwerk dat de achtzijdige vorm van de onderbouw volgt. Op de hoeken van de acht zijden bevinden zich circa drie meter hoge houten pilaren die het dak dragen. Het dak bestaat uit twee achtzijdige daklagen boven elkaar. De onderste laag van het dak is geheel van hout. De bovenste laag is eveneens van hout maar is aan de bovenzijde met mastiek bekleed. In het midden van het dak bevindt zich een houten makelaar.

De gehele muziektent is donkergroen geverfd met uitzondering van de onderzijde van de onderste daklaag en de makelaar, welke beide wit geverfd zijn. De vloer van het podium bestaat uit ruw houten planken.

Waardering

Houten muziektent van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde en zeldzaamheidswaarde, tevens is het object van belang vanwege zijn beeldondersteunende waarde binnen het beschermde dorpsgezicht Spaarndam.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Welzijn, kunst en cultuur Muziektent