511240 - Juliana-Oord
Laren Noord-Holland E 772
Bij Leemzeulder 27, 1251 AM te Laren
Bij Leemzeulder 29, 1251 AM te Laren
Bij Leemzeulder 31, 1251 AM te Laren

Inleiding

TERRASAANLEG, onderdeel van het voormalige sanatorium Juliana-oord te Laren. De terrasaanleg strekt zich uit langs de drie complexonderdelen, van oost naar west respectievelijk de paviljoens Aalberg, Lieberg en Braamberg.

Omschrijving

Terrasaanleg, bestaande uit een met eenvoudige grijze tegels bestrate zone die zich met in- en uitzwenkingen uitstrekt langs de zuidzijde van de paviljoens Aalberg, Lieberg en Braamberg. Het terras is aan de zuidzijde afgezet door kniehoge muurtjes met afgeronde hoeken. De muren zijn opgetrokken uit bruine baksteen, gemetseld in kettingverband. De hoofdentree van paviljoen Lieberg is vanaf het zuiden bereikbaar via een trap met acht uitwaaierende bakstenen treden.

Waardering

De terrasaanleg is van algemeen belang als onderdeel van het voormalig sanatorium Juliana-oord te Laren.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Terraspartij

Interbellum-architectuur