IJsselmuiden I 398
Oosterholtseweg 44, 8271 PV te IJsselmuiden

Omschrijving

BOERDERIJ VAN HET DWARSHUISTYPE in ambachtelijk-traditionele trant, in baksteen opgetrokken. Het woongedeelte heeft een zolderverdieping en een met pannen gedekt schilddak, het bedrijfsgedeelte heeft een rieten zadeldak met wolfeind en een dakruiter midden op de nokvorst. De boerderij staat op een gepleisterde plint.

In de voorgevel van het woongedeelte op de begane grond vier T-vensters met glas-in-lood in de bovenlichten en behangen met luiken. Links van de twee centrale vensters een deur met bovenlicht en stoep. Op de zolderverdieping drie liggende tweeruits vensters.

In de linker gevel een venster. In de rechtergevel een deur met bovenlicht en vensters met luiken. Langs voor- en zijgevels een gietijzeren goot op dito klossen.

Midden in de achtergevel van het bedrijfsgedeelte een rechtgesloten opgeklampte baander onder een betonnen latei. Aan weerszijden een negenruits ijzeren stalvenster onder een segmentboog. Aan beide geveleinden een staldeur. Onder het wolfeind twee liggende tweeruits vensters. Het stalgedeelte pal achter het woonhuis heeft aan de oostgevel een gemetselde uitbouw met tweeruits vensters. Een deel van de westgevel is opgehoogd en voorzien van een toegangspartij, verder enkele stalvensters en een staldeur.

Boerderij van algemeen architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang:

- als hoofdonderdeel van het complex