Inleiding

Complex van tramremise, woningen en wachtlokaal met woningen van de tramlijn van de Stoomtram Maatschappij Breskens-Maldeghem (België). Deze tramlijn werd in 1887 in gebruik genomen en was de eerste tramlijn in Zeeuwsch-Vlaanderen. Bij het gehucht Draaibrug, dat zijn ontstaan dankt aan de komst van de tram, bevond zich de aftakking naar Sluis.

Omschrijving

Een blok van negen woningen voor het trampersoneel ligt bijna evenwijdig aan de Draaibrugseweg. Ten zuidwesten hiervan bevindt zich het blok met het wachtlokaal en enkele woningen en evenwijdig, ten westen daarvan de tramremise.

Waardering

Als gaaf voorbeeld van dienstgebouwen voor een tramlijn, is het complex van algemeen belang voor de geschiedenis van het openbaar vervoer en van waarde uit cultuurhistorisch oogpunt.