Inleiding

Erf met dicht op elkaar staande gebouwen, gelegen aan een bocht in de Zoekeweg. Het woonhuisgedeelte van de boerderij, gebouwd in opdracht van Severt, dateert uit 1910. Het bedrijfsgedeelte en de wagenschuur zijn ouder. De stal en de betonnen schuur dateren van vlak voor de oorlog.

Het erf is dicht begroeid, onder andere met solitaire bomen, waaronder leilinden.

Het opvallende aan dit erf is dat alle gebouwen hetzelfde geörienteerd zijn. Alle noklijnen lopen parallel als gevolg van de smalle langgerekte vorm van het erf.

Vooraan in de bocht staat de BOERDERIJ van het dwarshuistype met tweekaps schuur. Parallel hieraan een betonnen SCHUUR. In het verlengde van de boerderij staat een modernere SCHUUR van een afwijkend type (zie ook Kerkstraat 66), geflankeerd door een WAGENSCHUUR.

Boerderijcomplex van cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- als gaaf voorbeeld van agrarische bedrijfsvoering

- vanwege de kwaliteit van de gebouwen op het erf

- vanwege de ruimtelijke en functionele relatie van de gebouwen op het erf en de ligging van het erf aan de weg

- de gaafheid van het erf