Inleiding

Complex van twee naast elkaar staande houten loodsen, beide op rechthoekige plattegrond en gedekt door een zadeldak, in opdracht van de P.T.T. (de linkse, meest naar voor geplaatste loods) en de Provinciale Zeeuwsche Electriciteits Maatschappij, respectievelijk omstreeks 1915 en 1931 gebouwd op een, door schepen bereikbare, lokatie en bedoeld voor opslag van houten palen.

Omschrijving

De gebouwen bezitten geheel uit vertikale houten latten opgebouwde, crême kleurig geschilderde wanden, afgedekt door opvallend overstekende daken en zijn onderling verbonden door een latten hekwerk met dubbele deur, in het verlengde van het vlak van de voorgevel van de rechter loods. De oudste (P.T.T.-)loods bezit een decoratieve architectuur met uitgesneden en uitgezaagd houtwerk terwijl de jongere loods in een strakke, meer functionele architectuur is uitgevoerd.

Het interieur van de oudste loods bestaat uit een geheel vrije ruimte, terwijl het interieur van de jongere loods door veel steunpunten wordt onderbroken.

Waardering

Complex van twee in gave toestand bewaard gebleven opslagloodsen; door de functie verbonden met de ontwikkeling van de nutsvoorzieningen, als zodanig van cultuurhistorische en typologische waarde.