Omschrijving

Mooi temidden van hoog opgaand oud geboomte gelegen oosttwents BOERDERIJCOMPLEX, bestaande uit BOERDERIJ met bovenkamer (gedateerd 1771 en 1797), wat het gebintstelsel betreft wellicht nog tweede helft 18e-eeuwse grote SCHUUR, ten dele met veldkeitjes bestraat erf, en vermoedelijk eerste kwart 20e-eeuws THEEHUISJE, van algemeen architectuurhistorisch belang wegens de verzorgde traditionele oosttwentse bouwwijze, samenstelling en mate van compleetheid, en van algemeen cultuurhistorisch belang door de aanwezigheid van een theehuisje, dat de zo karakteristieke begin 20e-eeuwse ontwikkeling van niet-permanente tot permanent te bewonen Twentse fabrikanten-buitenplaats markeert.

1. BOERDERIJ, zie bij complexonderdeel met monumentnummer 15286;2. SCHUUR, zie bij complexonderdeel met monumentnummer 387937.

3. THEEHUISJE, zie bij complexonderdeel met monumentnummer 387947.